Fod og ankel

Fødderne er kroppens fundament. Det er herfra vi går, står og skal starte de fleste af vores bevægelser. Det betyder, at når vi har udfordringer og smerter i foden eller anklen, belaster det hele vores krop og hele vores samlede bevægemønster.

Derfor er det altid vigtigt at komme i gang med behandlings- og træningsforløb af foden eller anklen, hvis du oplever smerter og udfordring i disse områder.

Der kan være mange årsager til smerten, og ofte kan det være relevant at kigge på hele kroppens bevægemønster. 

Hvis ikke du finder din problemstilling eller smertebeskrivelse i ovenstående, må du endelig kontakte klinikken på telefon eller mail for at høre nærmere, om vi alligevel kan hjælpe dig.

De hyppigst udfordringer i fod og ankel:

Akillessenebetændelse:

(Akillessenebetændelse kaldes også akillestendinit og ved mere kroniske tilfælde akillestendinose). Det er en tilstand, hvor der er betændelse (også kaldet inflammation) i akillessenen.

Symptomer på akillessenebetændelse kan bl.a. være:

Smerterne kan fx afhjælpes ved at behandle senen og de omkringliggende muskler med laser og manuel behandling, som kombineres med hjemmeøvelser og træning.

Svangsenebetændelse:

(Kaldes også plantar fasciitis og hælspore)

Det er en tilstand, hvor der er betændelse (også kaldet inflammation) i svangsenen.

Symptomer på svangsenenbetændelse kan bl.a. være smerter under og omkring hælen (i svangsenens tilhæftning på hælen) eller i svangbuen. Smerterne kan ofte være værst om morgenen eller under fysisk aktivitet. 

Smerterne kan afhjælpes ved at behandle senen og de omkringliggende muskler med laser og manuelbehandling samt kombinationen med hjemmeøvelser og træning. Jo længere du kommer i forløbet desto mere fylder træningsdelen.

 

 

Forstuvning af ankel

Forstuvning (forvridning) af anklen er en skade, som sker relativ ofte. Forstuvet ankel henviser til, at der er sket en forstrækning (eller overrivning) af strukturer, som under almindelige omstændigheder er med til at støtte og stabilisere anklens naturlige bevægelse.

I den akutte fase af forstuvning af ankel anbefaler vi laserbehandling med vores GIGA-laser. GIGA-laseren hjælper med at fremskynde helingsprocessen og i mange tilfælde opleves den også som havende en smertenedsættende effekt. Læs mere om GIGA-laser og laserbehandling her.

Vi anbefaler, at du kommer så hurtigt, du kan efter, at skaden er sket, for at opnå den hurtigst og bedst mulig effekt.

I et forløb med en forstuvet ankel er det vigtigt at genoptræne mobiliteten (arbejde med bevægeligheden i anklen) og stabiliteten (styrke musklerne, der skal stabilisere ankelleddet). Kombinationen af styrke og bevægelighed er essentiel for at kunne opbygge en god funktion i anklen og foden igen og derved forebygge risikoen for tilbagefald eller nye skader i området.

Få behandling:

Vores specialiserede og erfarne fysioterapeuter står klar til at hjælpe dig med dén behandlingsform, som passer til lige præcis dig og din udfordring. Uanset om skaden er opstået i din dagligdagsgøremål, dit arbejder eller i forbindelse med en sportsskade.

Ring og book tid, så vi sammen kan finde den bedste løsning for dig.

Behandlingsformer/specialer:

Læs mere om hvilke behandlingsformer, der egner sig bedst til udfordringer i fod og ankel:

(Ofte kombineret med hinanden)

Kontakt os allerede i dag

Telefontider:

Mandag-fredag: 08-11

Jammerbugt Fysioterapi, Fjerritslev

Østergade 11, 1 sal
9690 Fjerritslev
Telefonnummer: 98 21 24 34 

Jammerbugt Fysioterapi, Brovst

Damengvej 2, Brovst Hallen,
9460 Brovst.
Telefonnummer: 98 23 24 54

true-agency-JwP90y9wgr4-unsplash

Tilmeld nyhedsbrev

Få besked om nye hold og workshops direkte i din indbakke.

Corona/Covid-19

Bemærk: Vi overholder Sundhedsmyndighedernes anbefalinger og opfylder gældende krav.

Vi gør opmærksom på, at har man sygdomstegn eller føler sig utilpas, så skal man ikke møde op i klinikken. Man skal i så fald have været helt symptomfri i 48 timer, før man kan møde op igen.