Albue og hånd

Skader og smerter i albue, arm eller håndled er relativ hyppige problematikker.

Smerterne er oftest forårsaget af en skade eller overbelastning, men kan i nogle tilfælde relateres til en specifik sygdom (fx leddegigt).

Smerter i albue eller hånd er meget invaliderende for os, da disse områder ofte påvirker både vores arbejde (uanset om dit erhverv indebærer fysisk arbejde eller kontorarbejde, så er albuen og hånden afgørende), fritidsaktiviteter og måske har de endda indflydelse på, hvordan vi sover om natten.

Der kan være mange årsager til disse smerter, og ofte er det relevant at kigge på hele kroppens holdning og bevægemønster.

 

De hyppigstede udfordringer i albue og hånd:

Tennisalbue og golfalbue:

Flere af underarmens muskler kommer fra udspring på albuens knogler, disse muskler kan være aktive, når vi bevæger håndled og fingre. Ved overbelastning af strukturer (muskler, bindevæv og sener) med udspring fra albuens knogler kan der opstå inflammation (en betændelse i sene/muskel/bindevævsstrukturer.) Alt afhængig af om det er yderside eller inderside af albuen kaldes overbelastningsskaden for en tennisalbue (lateral epikondylit) eller en golfalbue (medial epikondylit).

Overbelastningsskaden sker ofte pga. et gentagende belastningsmønster fx i forbindelse med arbejdsbelastning (både fysisk krævende og computerarbejde) eller i din fritidsaktivitet. 

Skader efter fald:

Hvis vi falder, tager vi ofte fra med hænderne, hvilket kan resultere i brud på knoglerne, forstrækninger (forstuvninger) i sene, ledbånd og muskler.

Når du har været ved lægen og fået bekræftet, at det er en forstuvning eller forstrækning i de omkringliggende strukturer, har vi stor succes med at give laserbehandling så hurtigt, som muligt efter at skadens opstående. Læs mere om GIGA-Laser, her

Efterfølgende hjælper vi dig med behandling, som fx kan være en kombination af manuel behandling, laser, øvelser, akupunktur. Vi tilrettelægger forløbet specifikt til dig med udgangspunkt i din skade og dit mål. 

Hvis du har et brud i armen eller hånden, en bruskskade eller andet, kan vi først hjælpe dig efter, at du har været på hospitalet og fået taget røntgen eller MR-scanning. Da det er meget individuelt, hvordan skaden er efter et fald, må du derfor endelig kontakte klinikken, så vi kan guide dig bedst mulig gennem dit forløb, således at du får opstartet genoptræning på det rigtige tidspunkt. 

Kontakt os allerede i dag

Telefontider:

Mandag-fredag: 08-11

Jammerbugt Fysioterapi, Fjerritslev

Østergade 11, 1 sal
9690 Fjerritslev
Telefonnummer: 98 21 24 34 

Jammerbugt Fysioterapi, Brovst

Damengvej 2, Brovst Hallen,
9460 Brovst.
Telefonnummer: 98 23 24 54

true-agency-JwP90y9wgr4-unsplash