Rygsmerter

Rygsmerter og problemer med ryggen er den hyppigste smerteproblematik, som vi danskere oplever. Rygsmerter kan forårsages af mange forskellige grunde, og smerteintensiteten varierer også meget fra person til person.

De mest almindelige problematikker i ryggen:

Rygsmerter:

Ca. 80 af alle dansker oplever i løbet af deres liv rygsmerter, derfor er det én af de mest almindelige problematikker. Årsagerne kan være mange bl.a kan det  skyldes spændt muskulatur, bindevæv eller begrænset ledbevægelighed, men det kan også skyldes en prolaps eller slidtages i ryggen.

Rygsmerterne kan fx forårsages af vores måde at arbejde på, måden vi lever på, vores alder og meget mere.

Med udgangspunkt i dig og din problematik undersøger vi dig, og sammen tilrettelægger vi et behandlingsforløb, som passer til dig. Ofte kombinerer vi træning, øvelser og manuelbehandling.

Herunder kan du læse mere uddybende om udvalgte diagnoser, som er meget hyppige årsager til rygproblematikker, så som diskusprolaps, spondyl-artrose og spondylose. Yderligere finder du en beskrivelse af klinikkens primære specialer.

Diskusprolaps:

I mellem hver ryghvirvel ligger der en diskusskive. Diskusskiven er en bruskskive med en gelélignenden kerne. Diskusskivens formål er at stødabsorbere.

Skader eller slitage af diskus kan medføre, at der opstår små sprækker i bruskskiven, hvilket kan skabe et tryk på de omkringliggende nerver i rygsøjlen. Trykket på nerven kan forårsage smerter til det område i kroppen, hvor nerven forløber til, fx ud i det ene ben.

I langt de fleste tilfælde kan konservativ behandling afhjælpe symptomerne, altså behandling uden operation. I disse situationer kan øvelser, manuel behandling og el-terapi være effektive behandlingsformer. En af de meget kendte behandlingskoncepter til diskusprolapser er Mckenzie (MDT). Klinikkens fysioterapeuter er uddannet inden for dette behandlingskoncept, planlægning af genoptræning efter diskusproblematikker, samt anden relevant efteruddannelse i forbindelse med rygproblematikker.  

Spondylose og spondyl-artrose:

Spondylose er slidtageforandringer i ryggens diskusskiver og spondyl-artrose er slidgigt i facetleddene (de små led mellem ryggens hvirvler). Forandringerne ses ofte både i selve diskusskiverne, ryggens facetled og i ledbåndene mellem ryghvirvlerne. Diskusskiverne, der fungerer som ryggens støddæmpere, mister med tiden mere og mere af deres elasticitet. Diskusskivernes elasticitet er afgørende for kvaliteten af diskusskivernes støddæmpende funktion. Forandringer i elasticiteten i diskusskiverne stiller højere belastningsmæssige krav til ledbånd og på sigt også selve ryghvirvlerne (knoglerne). På samme måde som i andre af kroppens led vil der opstå forkalkninger mellem ryggens led på grund af øget belastning forårsaget af dårligere støddæmpning.

Dette medfører nedsat bevægelighed og styrke i ryggen over tid og mange oplever smerter i forbindelse hermed.

For at afhjælpe eller lindre smerterne er træning nødvendigt. I nogle tilfælde giver det også god mening at kombinere et træningsforløb med manuel behandling. Planlægningen af forløbet tager udgangspunkt i dig, derfor starter vi altid med en individuel konsultation, hvor vi undersøger dig før vi kan vejlede dig med et personligt træningsprogram.

Få behandling:

Ring og book tid, så vi sammen kan finde den bedste løsning for dig. 

Behandlingsformer/specialer:

Kontakt os allerede i dag

Telefontider:

Mandag-fredag: 08-11

Jammerbugt Fysioterapi, Fjerritslev

Østergade 11, 1 sal
9690 Fjerritslev
Telefonnummer: 98 21 24 34 

Jammerbugt Fysioterapi, Brovst

Damengvej 2, Brovst Hallen,
9460 Brovst.
Telefonnummer: 98 23 24 54

true-agency-JwP90y9wgr4-unsplash

Tilmeld nyhedsbrev

Få besked om nye hold og workshops direkte i din indbakke.

Corona/Covid-19

Bemærk: Vi overholder Sundhedsmyndighedernes anbefalinger og opfylder gældende krav.

Vi gør opmærksom på, at har man sygdomstegn eller føler sig utilpas, så skal man ikke møde op i klinikken. Man skal i så fald have været helt symptomfri i 48 timer, før man kan møde op igen.