Knæ og hofte

Knæ- og hofteområderne er afgørende i forhold til vægtbæring af kroppen, og for hvordan vi bevæger os. Udfordringer og smerter i enten knæ eller hofte kan derfor være meget begrænsende på vores dagligdagsgøremål og vores fysiske formåen.

De hyppigste udfordringer i knæområdet:

De hyppigste udfordringer i hofteområdet:

Slidgigt i knæ- og hofteled:

Slidgigt (artrose) er en af de mest udbredte ledproblematikker. De fleste af os rammes af slidgigt med alderen. Knæ- og hofteleddene er nogle af de led, som hyppigst rammes.

Forskning viser, at rigtig mange med slidgigt kan afhjælpe smerter og undvære eller evt. udsætte en operation med vedholdende specialiseret træning. Træning, hvor der fokuseres på en god ledbevægelse og at styrke muskulaturen rundt om det pågældende led. Hvis du alligevel skal opereres, er det vigtigt at have styrket muskulaturen inden operation for at optimere udgangspunktet for dit genoptræningsforløb efter operation. Derfor er det altid en god idé at afprøve om træning kan afhjælpe smerterne tilstrækkeligt og derved undgå operation. Hvis ikke en operation kan undgås, har du alligevel styrket muskulaturen, så udgangspunktet for et hurtigere genoptræningsforløb efter operationen er optimeret.

Vi har fysioterapeuter, som er specialiseret inden for slidgigt, bl.a. med efteruddannelse inden for konceptet GLA:D.

Læs mere om klinikkens hold for træning af slidgigt i knæ og hofte her

Genoptræning efter operation af hofte eller knæled:

Operation af nyt knæ eller hofte, også kaldet knæalloplastik eller hoftealloplastik vælges ofte pga. slidgigt, hvor smerterne ikke kan trænes væk. Efter din operation og udskrivelse fra hospitalet skal du hurtigst muligt i gang med at træne. Vi hjælper dig med at tilrettelægge dit genoptræningsprogram, uanset om du primært helst vil træne hjemme eller på klinikken.

Skader og sportsskader:

Skader som fx inflammation (betændelse) i slimsæk eller knæled, lyskeskade, fibersprængning, meniskskade og ledbåndsskader, bl.a. korsbåndskade, kan både opstået i forbindelse med din træning og sport eller ved dagligdagsgøremål. Klinikkens fysioterapeuter er specialiseret inden for behandling af disse områder. Træning er en vigtig del af behandlingen af disse skadestyper, og derfor har vi stor fokus på at udarbejde et individualiseret træningsprogram, som passer lige præcis til dig og dine mål, så du kommer hurtigst muligt tilbage efter din skade.   

Få behandling:

Vores specialiserede og erfarne fysioterapeuter står klar til at hjælpe dig med dén behandlingsform, som passer til dig og din udfordring.

Ring og book tid, så vi sammen kan finde den bedste løsning for dig. 

Behandlingsformer/specialer:

Kontakt os allerede i dag

Telefontider:

Mandag-fredag: 08-11

Jammerbugt Fysioterapi, Fjerritslev

Østergade 11, 1 sal
9690 Fjerritslev
Telefonnummer: 98 21 24 34 

Jammerbugt Fysioterapi, Brovst

Damengvej 2, Brovst Hallen,
9460 Brovst.
Telefonnummer: 98 23 24 54

true-agency-JwP90y9wgr4-unsplash

Tilmeld nyhedsbrev

Få besked om nye hold og workshops direkte i din indbakke.

Corona/Covid-19

Bemærk: Vi overholder Sundhedsmyndighedernes anbefalinger og opfylder gældende krav.

Vi gør opmærksom på, at har man sygdomstegn eller føler sig utilpas, så skal man ikke møde op i klinikken. Man skal i så fald have været helt symptomfri i 48 timer, før man kan møde op igen.